A 2018-as Junior Eurovision Song Contest győztese, Roksana Węgiel, Lengyelország

A lengyel Roksana Węgiel nyerte meg a minszki Junior Eurovíziós Dalfesztivált 2018-ban, gratulálunk!

A 2018-as Junior Eurovision Song Contest győztese az Anyone I Want to Be című dal, melyet Roksana Węgiel adott elő Lengyelország képviseletében a fehéroroszországi főváros élő showműsorában.

Rekordszámú 20 produkció bemutatásával zajlott le a 16. Junior Eurovíziós Dalfesztivál a fehéroroszországi Minszk Arénában, a főváros 15 ezer férőhelyes rendezvényhelyszínén; a lengyel Roksana 215 ponttal nyerte meg a versenyt a második helyen végzett francia és a harmadik helyen zárt ausztrál produkciókat megelőzve.

A műsorról röviden

A vasárnap délutáni műsorba rekordszámú, 1 283 921 érvényes szavazat érkezett a szintén rekordot állító 20 ország produkciójára, melyek közül az ukrán előadó nyitotta a műsort kora délután, az utolsó produkciót pedig a győztes lengyel versenyző mutatta be. A kicsik versenyének a házigazdái Eugene Perlin (BTRC), Helena Meraai, a 2017-es Junior Eurovíziós Dalfesztivál fehérorosz versenyzője és Zena (énekes) voltak.

A mindössze 13 éves Roksana Węgiel, Roxie a lengyelek első versenyét nyerte meg az országnak a nemzet 2003-as debütálása óta; legutóbb 2017-ben érték el a legjobb helyezésüket, amikor a 8. helyen zártak. A győzelem egyúttal azt is jelenti, hogy a tizenéves lány viheti haza a svéd Kosta Boda által tervezett kristálytrófeát. Roxie korábban a The Voice Kids Poland első évadát is megnyerte, jelenleg pedig első albumán dolgozik.

Jon Ola Sand, az Eurovízió élő showműsorok executive supervisora elmondta, “rekordszámú, 20 produkcióval az eddigi leglátványosabb Junior Eurovíziós Dalfesztivál került megrendezésre, és az a tehetség, amit láthattunk, fantasztikus volt. Minden évben a versenyzők szenvedéllyel és kellő szakmaisággal emelik a színvonalát a produkciónak, és csodálatos volt látni, ahogyan ragyogtak a nemzetközi közönség előtt. A lengyel Roksana Węgiel magában hordozza azt, amit a Junior Eurovízió jelent, és győzelme ezért is jól megérdemelt. Mindannyian kiváncsiak vagyunk, hogyan folytatja Roksana, mi biztosak vagyunk benne, hogy fényes jövő áll előtte”.

Sikeresen vizsgázott az online szavazás most, a bevezetését követően egy évvel is, amellyel egy izgalmas zárást adott az idei versenynek.

Részletes eredmények

 Lengyelország Roksana Węgiel “Anyone I Want to Be” 215 pont
 Franciaország Angélina “Jamais Sans Toi” 203 pont
 Ausztrália Jael “Champion” 201 pont
 Ukrajna Darina Krasnovetska “Say Love” 182 pont
 Málta Ela “Marchin’On” 181 pont
 Kazahsztán Daneliya Tuleshova “Ózińe sen” 171 pont
 Olaszország Melissa & Marco “What Is Love” 151 pont
 Grúzia Tamar Edilashvili “Your Voice” 144 pont
 Örményország L.E.V.O.N “L.E.V.O.N” 125 pont
 Oroszország Anna Filipchuk “Unbreakable” 122 pont
 Fehéroroszország Daniel Yastremski “Time” 114 pont
 Macedónia Marija Spasovska “Doma” 99 pont
 Hollandia Max & Anne “Samen” 91 pont
 Izrael Noam Dadon “Children Like These” 81 pont
 Írország Taylor Hynes “IOU” 48 pont
 Azerbajdzán Fidan Huseynova “I Wanna Be Like You” 47 pont
 Albánia Efi Gjika “Barbie” 44 pont
 Portugália Rita Laranjeira “Gosto de Tudo (Já Não Gosto de Nada)” 42 pont
 Szerbia Bojana Radovanović “Svet” 30 pont
 Wales Manw “Perta” 29 pont

Fotó: Andreas Putting / EBU
Forrás: JuniorEurovision.tv

Mondd el véleményedet!

error: