AWS (fotó - Kaszner Nikolett)

A DAL 2019 – Hivatalos: Magyarország indul a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon

Október elsején közzétette pályázati felhívását az MTVA a 64. Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti előválogató műsorára, A DAL 2019-re.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nyilvánosságra hozta A DAL 2019 pályázati feltételeit; a magyar dalválasztó műsorsorozatra 2019. november 8. éjfélig lehet a pályázatokat beküldeni a Közmédia részére, kizárólagosan online formában.

Pályázati feltételek a 2019-es évadban

A DAL 2019 és a jövő évi Eurovíziós Dalfesztivál pályázati feltételei a korábbi évek, valamint az Eurovíziós Dalfesztivál nevezési kritériumaival megegyeznek, fontos változás azonban, hogy már a magyar nemzeti előválogató műsorsorozatba továbbjutó, 30 legjobb produkció mindegyikében is maximum hat fellépő vehet részt. További feltétel – melyet az MTVA Sajtóosztálya közleményében is kiemel -, hogy A DAL 2019-ben is csak olyan előadó/együttes adhatja be pályázatát érvényesen, amelynek korábban jelent már meg zenei albuma vagy országosan játszott rádió-, illetve televízió-felvétele és rendelkezik lemezkiadóval és/vagy hivatásos zenei menedzserrel kötött szerződéssel. A részletes pályázati feltételek a MTVA – Duna Televízió A DAL című műsorának weboldalán ismerteti a Közmédia.

A DAL 2019 műsorsorozatról röviden

A várhatóan 2019 január közepén induló műsorsorozatban több különdíjat is átadnak majd: „A Dal 2019 Legjobb Dalszöveg Írója” és a „A Dal 2019 Felfedezettje” elismerések mellett jövőre is lesz online Akusztik Dalverseny, illetve A Dal 2019 nyertese képviselheti Magyarországot a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet 2019 májusában, Tel-Avivban rendeznek meg.

Összefoglalóan a 2018-as DAL-ról és Dalfesztiválról

„Büszkék vagyunk arra, hogy A Dal mezőnyében évről-évre számos műfaj képviselteti magát. Az AWS sikere bizonyíték arra, hogy egy metál együttes is legalább annyit profitálhat A Dal-ban való indulásból, mint egy pop produkció. Úgy gondolom, hogy műfajtól függetlenül mindenkinek érdemes jelentkeznie a versenyre, hiszen – ahogy ez idén bebizonyosodott – nem tudhatjuk előre, hogy melyik zenei műfajból kerül ki Magyarország dala” – mondta Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója.

2018-ban az AWS együttes Viszlát nyár című dalát választotta a közönség a legjobbnak. „Ez volt életünk legjobb nyara: soha nem volt még ennyi bulink, és egy nagy álmunk is teljesült: felléphettünk a Wacken Open Air fesztiválon. Ez egyértelműen A Dal-ban elért győzelem hozadéka. Bebizonyítottuk, hogy van helye a metálzenének a televízióban és a nyári fesztiválok színpadán is” – mondta Siklósi Örs, az AWS énekese.

A Dal 2019 – jelentkezési határidő: 2018. november 8. (csütörtök) éjfél

Forrás: MTVA Sajtóosztály / MTI
Fotó: Kaszner Nikolett / MTVA

Mondd el véleményedet!

error: