ABBA

Mégsem lesz ABBA-összeállás az idén

Elmarad az ABBA újbóli, év végére bejelentett debütálása; az új dalok, a dokumentumfilm és a BBC-NBC koprodukciós műsor 2019-ben lesz látható.

Áprilisban készítettünk részletes összeállítást az 1974-es Eurovíziós Dalfesztivál győztesének, az ABBA újbóli összeállításáról, melynek apropója egy olyan produkció létrejötte, amiben a népszerű zenekar tagjait újból együtt láthatja a nagyközönség. De mint kiderült, ettől azonban sokkal többről van szó…

A produkciókról röviden

Ahogyan az cikkünk bevezetőjéből is kiderül, a népszerű együttes egy teljes produkciós csomaggal rukkol elő rajongóinak. 2019-ben egy speciális turnét fog indítani az ABBA “ABBAtars” címmel, az amerikai NBC és a brit BBC koprodukciójában.  Az “ABBAtars” egy olyan vizuális produkció lesz, melyben az énekesek fiatalkori másukként adják elő legismertebb, legsikeresebb és legnépszerűbb dalaikat.

Ennek a produkciónak a “váratlan következményeként” titulálták a tagok azt, hogy két új ABBA dal is meg fog szólalni a repertoárban: az egyik címét már korábban megismerhettük, ez lesz a I Still Have Faith In You, a másik dal pedig Don’t Shut Me Down címen íródik. A BBC azt is megerősítette, hogy dokumentumfilm is készül az együttesről, mely a “Thank You for the Music” címet viseli – majd 2019-ben. Az együttesből azonban Benny Andersson hozzátette, hogy “az év végére terveztük ez(eke)t. De úgy gondolom, hogy inkább jövő év elejéről beszélünk most”.

A projekt állásáról

A csúszás oka rendkívül egyszerű: a zenész szerint a produkció – és legfőképpen a dalok – nem állnak készen, hogy bemutassák. A dalpremier a Daily Star és a ESCXtra információi szerint 2019 elején lehetséges, ahogyan a koprodukciós, virtuális turnét, valamint a dokumentumfilmet is jövőre sugározza majd a brit közszolgálati műsorszolgáltató.

Benny Andersson ugyanakkor azt is elmondta, hogy rendkívül büszke mindkét új ABBA-dalra. “Az egyik egy igazán jól táncolható pop szám lesz. A másik egy sokkal időtállóbb, sokkal reflexívebb szám, amely egy kicsit szomorúbb, északibb hangvételű lesz, de ugyanazon időben a boldogságról szól majd. Úgy gondolom, hogy a két hölgy együttes érzelemgazdag éneke a legszomorúbb dalt is felemelővé teszi. És ami most történik, ez az egész valami nagyon organikus: nem számoltunk ezekkel, csak megtörtént minden” – fejtette ki bővebben Benny.

Arra kérdésre, hogy várható-e újabb ABBA-dal, a zenész csak viccesen felelt: “Persze, de ne mondd el senkinek se. Ha harmadjára is készítünk valamit, addig ne add ki az infót, amíg nincs a dolog úton”. Egy új album ötletére is csak annyit felelt, hogy ha lesz rá okuk, bármi lehetséges. “…ez az avatar-turné ok lehet arra, hogy valamivel előrukkoljunk. Egy új albummal kijönni olyan, mint a Mamma Mia 3-at leforgatni: mi lenne a lényege, ha nincs jó ok, jó szkript vagy jó környezet? Az egész egy örömteli élmény, és ez éppen elég”.

Ha szereted az ABBA-dalokat, akkor OurVision FM című műsorunk augusztus elsejei adásunk Neked szólt!

Illusztráció forrása: ESCXtra
Forrás: ESCXtra, Daily Star

Mondd el véleményedet!

error: