Junior Eurovision Song Contest 2018

Junior Eurovision 2018 – Nem indít versenyzőt Magyarország idén

Vége a találgatásoknak: a magyar közmédia idén első alkalommal nyilatkozott az idei Junior Eurovíziós Dalfesztiválon való indulásról egy külföldi portálnak.

A novemberi versenyen való magyar részvételről a hétvégén olvashattunk elsőként tájékoztatást az interneten, amelyben az áll, Magyarország 2018-ban sem fog debütálni a legfiatalabbak Eurovíziós Dalfesztiválján. A közleményt az előző évek spekulációira írta válaszként az EuroVoix oldal megkeresésére.

Az MTVA a korábbi években többször,  2013 és 2015 között is mutatott érdeklődést a Junior Eurovision Song Contest-en való bemutatkozásra. 2013-ban egy képviselőjét is elküldte a kijevi, ukrajnai rendezésű verseny megtekintésére, de a fehérorosz nemzeti válogatót is megtekintették a kiválasztási folyamat felmérése céljából.

A novemberi Minsk-i versenyről röviden

Több EBU-tagország már megerősítette, hogy 14 ország vesz részt a fehéroroszországi rendezésű zenei megmérettetésen, így novemberben biztosan ott lesz Örményország, Fehéroroszország, Franciaország, Macedónia, Georgia, Írország, Olaszország, Málta, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Szerbia és Wales is.

Albánia és Ausztrália még nem erősítette meg visszatérését a tavalyi verseny után; Azerbajidzsán részvételi döntését még nem ismertette a BTRC fehérorosz közszolgálati média.

Határidőig Ciprus és Ukrajna jelezte visszalépését az idei versenytől; Bulgária, Dánia, Litvánia, Moldova, Norvégia, Románia, San Marino, Svédország és Svájc pedig már korábban kizárta indulását a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Minsk Arena-ban immár másodjára rendezik meg a tizenévesek dalversenyét, a 2010-es házigazdai szerep után. A helyszínt tavaly októberben ismertették. Az idei zenei megmérettetésre november 25-én, vasárnap délután kerül sor.

Forrás: ESCXtra, EuroVoix

Mondd el véleményedet!

error: