Eurovision Song Contest 2014-2015 jegyek

Mától még több jegy elérhető, immár az elődöntőkre is!

Az elődöntők sorsolását követően tovább jegycsomagok lesznek elérhetőek, az újabb jegykontingens árusítása – amely immár mind a hat elődöntőre szól.

Január 30-án délelőtt 11 órakor kezdődik meg az újabb belépők értékesítése az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos jegyirodájának, a BlueTicket.pt weboldalon keresztül. Kedd délelőttől összesen hat műsorra – a két elődöntőre és annak próbáira is – lehet immár belépőt váltani.

A műsorok és a próbák időpontjai

Eurovision Song Contest 2018 – Semi-Final 1

2018. május 7. 21:00 CET – Semi-Final 1 – Jury Show
2018. május 8. 15:00 CET – Semi-Final 1 – Family Show
2018. május 8. 21:00 CET – Semi-Final 1 – élőben sugárzott műsor

Eurovision Song Contest 2018 – Semi-Final 2

2018. május 9. 21:00 CET – Semi-Final 2 – Jury Show
2018. május 10. 15:00 CET – Semi-Final 2 – Family Show
2018. május 10. 21:00 CET – Semi-Final 2 – élőben sugárzott műsor

Mi a különbség az egyes műsorok között?

Minden egyes műsort – így a kedd és a csütörtök esti elődöntőt, illetve a szombati döntőt – minden alkalommal háromszor próbálnak el és rögzítenek. Az első alkalommal kizárólag a sajtó munkatársai léphetnek be, s készíthetik el fotó- és videóanyagaikat a sugárzásra kerülő műsort megelőzően. A műsorok rendes idejét megelőzően kerül sor az úgynevezett Family Show-ra, valamint a Jury Final-re, melyekre a jegyvásárlás ugyanúgy lehetséges, mint az élő adásokra.

Míg a Jury Final-re az élő sugárzást megelőző este kerül sor, ez alkalommal döntenek az egyes nemzetek szakmai zsűrijei szavazataikról, addig a Family Show-ra az élő sugárzás délutánján kerül sor, és speciálisan családok számára biztosítanak lehetőséget a szervezők a műsor megtekintésére, de szavazni ez alkalommal sem lehet a nagyérdemű számára. Ebből is látható, hogy mind a három próba tulajdonképpen teljes értékű adásként funkciónál, és melyet az EBU, az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége ugyanúgy rögzít.

A jegyárusítás menete idén

A jövő évi Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos jegyértékesítő partnere, a BlueTicket, egy olyan rendszert (Queue-It) üzemeltet a belépők értékesítésére, amely meggátolja, hogy az értékesítés közben a szerverek túlterheltsége miatt összeomoljon rendszerük. Minden, az értékesítés megkezdése előtt az oldalra érkező vásárló egy véletlenül generált számot kap az értékesítés megkezdésekor. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy mindenki egyelő esélyekkel indul az értékesítéskor; nem számít, hogy ki érkezett előbb a nyitás előtt a weboldalra. Azok a felhasználók, akik a megnyitást követően látogattak a partner oldalára, folyamatosan kiosztott azonosítókat kapnak a soron következő, várakozási pozícióra; csatlakozva a már sorban álló potenciális vásárlókhoz.

Az EBU továbbra kér mindenkit, hogy csak és kizárólag a hivatalos jegyárusító partnerükön, a BlueTicket.pt-n keresztül vásároljon belépőjegyet, csak ebben az esetben garantált a jegyek érvényessége.

Forrás: Eurovision.tv / EBU

 

Mondd el véleményedet!

error: