Jakab Roland Attila a Eurovision Young Musicians 2016-os versenyén, Kölnben

Megerősítve: a Virtuózok 2018 győztese képviseli hazánkat Edinburgh-ban

Megerősítette Magyarország részvételét az MTVA a 2018. augusztusi Fiatal Zenészek Eurovízióján; hazánkat a Virtuózok 2018-as győztese fogja képviselni az Edinburgh-ban.

A Közmédia az M5 november 22-i Kulturális Híradójának adásában erősítette meg, hogy jövőre is részt vesz a Eurovision Young Musicians versenyén, melyet 2018-ban az egyesült királyságbeli Edinburgh-ban, az Usher Hall zenei koncerttermében rendeznek meg. Az elődöntőkre augusztus 18-án és 19-én kerül sor, a döntő 2018. augusztus 23-án lesz; az élőben sugárzott műsort 2018-ban az M5 közvetíti.

A nemzeti kiválasztásról

A korábbi évek gyakorlatával ellentétben egy teljesen más kiválasztási metódus mentén fog zajlani a magyar versenyző kijelölése. Míg a 2016-os kölni versenyre nem a két hónapig tartó komolyzenei tehetségkutató, a Virtuózok győztesét küldte az MTVA, hanem Jakab Roland Attila hegedűművészt választotta, addig 2018-ban, a következő széria győztese utazhat Edinburgh-ba az EuroVoix internetes portál értesülése alapján.

A magyar közszolgálati műsorszolgáltató(k) eddig négyszer vett(ek) részt a Eurovision Young Musicians komolyzenei versenyen: 1994-ben indult először magyar versenyzőnk, 2014-ben pedig a döntő harmadik helyére léphetett a csellista Devich Gergely.

A 2018-as Eurovision Young Musicians-re 2017. december 31-ig kell megerősítenie részvételi szándékukat a versenyre jelentkező nemzeteknek; ezt eddig öt ország – Norvégia, Lengyelország, Svédország, az Egyesült Királyság, valamint Magyarország – tette meg.

Forrás: M5 / MTVA, EuroVoix
Fotó: Thomas Hanses / EBU

Mondd el véleményedet!

error: